Vi använder bara ramar av PEFC/FSC-certierad skandinavisk fura
Omtänksamhet och hållbarhet i alla led

Vanliga frågor (FAQ)

Vi har från start utvecklat produkterna för minsta möjliga påverkan på miljön...

  • utskrifter och inramning görs loklat av ett certifierat print- och inramningsföretag i Stockholmsområdet
  • vi använder bara FSC-märkta fotoramar av skandinavisk fura som tillverkas och monteras i Sverige och väljer tillverkningsmetoder och transportsätt med miljöfokus
  • presentförpackningen är till sin helhet tillverkad av wellpapp, kort och etiketter av papper. Råvarorna är förnyelsebara och såväl förpackning som tavla är lätta att återvinna.
  • frakten sköts huvudsakligen av en av Sveriges största transportörer som aktivt arbetar för att erbjuda resurseffektiva och miljöriktiga logistiklösningar.
  • att Tavlogramtjänsten även minskar kundernas egna behov av resor för att handla och skicka - sparar både tid och är bra för miljön.

Har ramarna både hängare och bordsstöd?

Fototavlorna kan hängas och ställas både liggande och stående. Bakstycket kan lätt tas loss om man vill byta bild.

Tavlor som kan ställas eller hängas. Ramar och presentförpackningar är återvinningsbara.

Hur använder jag min rabattkod som jag fått via presentkort eller värdechecken?

Koden använder du som första steg när du kommer till Betalsteget. Se nedan

Varför kan jag inte betala med faktura?

Vi har ännu inte infört faktura som generell betalningsmetod i betalsteget. Vi hinner själva inte administrera fakturor och betalningsuppföljning och planerar att engagera en betalningsförmedlare. Flera förmedlare accepterar endast faktura-betalning om beställaren och mottagren har samma adress, pga. minskad bedrägeririsk, vilket ju ofast inte skulle fungera för vår presentverksamhet. Vid större beställningar och i speciella fall skapar vi dock en faktureringslösning. Hör av er till vår kundservice 08-420 61 651.

Hur kan man vara säker på att bilderna som man skickar verkligen blir tryckta som man vill att de skall se ut?

Vi använder en skrivarprofil som är anpassad till det fotopapper som vi använder och skriver ut bilderna med sex färger. I tester före lite större jobb från designers och fotografer har vi fått mycket positiva återkopplingar. Våra tavlors "glas" är också noggrant utvalda för att bibehålla klarhet både färger och ljusgenomsläpplighet.
Det finns visserligen alltid en risk att beställarens referens är hur det ser ut på den egna skärmen. Färgåtergivningen på skärmarna kan variera mycket pga inställningar, ålder och tillverkare.

Hur stor bildstorlek och bildupplösning behövs?

Bilder med högre upplösning/fler pixlar ger bättre utskriftskvalité. Ju större utskriftsformat desto större pixeldimensioner krävs.

En bra tumregel är att om du delar pixlarna med 100 får du en storlek i centimeter som du kan göra din bild med absolut högsta kvalité. Detta gäller bilder som du tittar på när du håller den i handen!

Minst lika viktigt är att bilden inte är för mycket komprimerad ex jpg-bilder som sparats för att ta liten lagringsplats. Komprimering ger ofta bildstörningar och färgvariationer vid förstoring. Välj bilder med låg komprimering!

Vi gör alltid en manuell kontroll innan bilden skrivs ut för att säkerställa kvaliteten. Skulle bilden inte ha tillräcklig kvalitet kontaktar vi beställaren och efterfrågar en bild med bättre kvalitet. Om inte, finns alltid möjligheten att ångra köpet.

end faq

Kontaktinformation

per 100

E-postadress

epost_kundservice